g32.png

Agnetha -  Eva Pirnovar

Glasba jo obdaja že od zelo mladih let, od nekdaj je rada pela in plesala, svoj prvi inštrument pa je v roke prijela že v vrtcu. To je bila violina, s katero je nato tudi zaključila nižjo glasbeno šolo, na glasbeni šoli v Ljubljani. Tam je igrala tudi v orkestru. V osnovni šoli in na gimnaziji je pela v pevskem zboru. V drugem letniku gimnazije, se je vpisala na študij solo petja v glasbeni šoli Gvido, pri učiteljici Lei Bartha. Nabirala je prve pevske izkušnje z javnimi nastopi. Ob različnih priložnostih je kot solistka sodelovala v taborniški skupini, tudi na večjih mednarodnih nastopih. Trenutno je študentka 5.letnika na Fakulteti za farmacijo v Ljubljani. Pred tremi leti je postala Agnetha v skupini AbbaMia. 

Frida - Manca Dremel

V velenjski glasbeni šoli, je končala nižjo glasbeno šolo iz violine. Že od malega je pela v pevskih zborih v osnovni in glasbeni šoli. V času gimnazije se je pevsko izobraževala pri Boštjanu Korošcu, kasneje še pri Marti Zore. V gimnazijskih let si je nabrala veliko izkušenj z muzikalom, saj je leta 2010 igrala glavno vlogo Doroteje v muzikalu Čarovnik iz Oza, prav tako pa se izobraževala tudi na poletnih delavnicah muzikala. Leta 2012 je pripravila prvi samostojni kocert z bandom Diverse in gostjo Tinkaro Kovač v Domu kulture Velenje. Poleg nastopanja v duetu nastopa tudi samostojno in z bandom ABBA Mia! kot Frida.

Na Filozofski fakulteti v Ljubljani študira geografijo. 

Bjoern - Andrej Pogorelec

Začne z blok flavto in je aktiven v šolskih pevskih zborih. Pri devetih letih nadaljuje s klasično kitaro. Kasneje prideta na vrsto elektroakustična in električna kitara. Ima izkušnje s sodelovanjem v  različnih zborih (APZ, Gaudeaumus - predhodnik zbora Perpetuum jazzile), ter petjem in  igranjem kitare v skupinah Bon ton roullete, Obuti maček in Titicaca. V okviru slednje nastane tudi uspešen projekt (Tribute to Dylan), v katerem nastopi v glavni vlogi, z gostoma Vladom Kreslinom in Tomažem Domiceljem. Poleg plošče s skupino Titicaca velja omeniti tudi CD avtorskih skladb in besedil z naslovom Transcendenca. Piše tudi prozo ... V skupini ABBA MIA deluje kot kitarist in vokalist.

Dario Plesničar - bobni

Že od malega predan bobnom ... S prvim bendom se je seznanil v srednji šoli. V začetku  80 - je s prijateljem ustanovil skupino Obvezna smer,  s katero so po zmagi na Pop delavnici leta 1986 nastopili praktično povsod. Kasneje je iz te skupine nastala Abrakadabra. Kot spremljevalna skupina Helene Blagne so skupaj z njo nastopili na izboru za Evrosog (Jugovizija 1990). V tistem času je s to skupino spremljal skoraj vse izvajalce pop glasbe. Po razpadu skupine in na začetku novega stoletja je igral v nekaj skupinah  (Calypso, Golden Eye … ), nato pa z povsem novo zasedbo nastane ABBA Mia!

Benny - Andrej Lobanov

Prihaja iz ruskega mesta Samara. Po končani glasbeni šoli ni nameraval postati glasbenik, ampak je sklenil oditi po očetovi poti, ter postati pilot. Toda po študiju na višji šoli za pilote in odsluženem vojaškem roku, je spoznal, da je glasba zanj najpomembnejša in odločno spremenil svoje življenje. Študiral je na Samarski akademiji za umetnost in kulturo, smer vodja pihalnega in estradnega orkestra. Za svoje glavno glasbilo šteje klavir, vendar zelo dobro igra tudi kitaro in harmoniko. Krog njegovih glasbenih interesov je zelo širok: jazz, rock, blues, klasična in ljudska glasba. Uspešno sodeluje s številnimi glasbeniki v različnih projektih ter se ukvarja z režijo zvoka in skladanjem. V Samari je bil zmagovalec tekmovanja »Jazz pomlad«.

Ištvan Pajor - bas kitara

Pri petih letih violina, pri 13 - tih klarinet … V tistih časih se je redko slišala tudi drugačna glasba … To še ni bil pravi rock, bili pa so The Beatles, Beach Boys, Rolling Stones …

Po nekaj lokalnih bendih se je pridružil skupini Horizont z Vladom Kreslinom in skupino Prelom. Slovenska popevka - Ljubljana (1979 Prelom) in Opatijski festival (1979 Prelom). Kot studijski glasbenik je sodeloval z mnogimi glasbeniki tistega časa. Pridružil se je skupini Frontmani in kasneje Titicaca, kjer so bili aktualni žanri od rocka do svetovnih evergreenov, poleg bas kitare pa je prispeval spremljevalni in predvsem prvi vokal. V glasbene tokove se je z bas kitaro in glasom vrnil v  bend ABBA Mia!

Irena Lombar - spremljevalni vokal

Končala je nižjo glasbeno šolo iz klavirja, kasneje pa se je odločila za še večji inštrument - orgle. Že od malih nog rada poje, zato je sodelovala v različnih pevskih zborih ter glasbenih zasedbah kot pevka, oziroma zborovodja. Ob študiju na Pedagoški fakulteti je obiskovala ure solopetja pri sopranistki Ileani Bratuž Kacjan.

V skupini AbbaMia je od leta 2014.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now